Erkenningsregeling restauratieschilders gelanceerd


DEVENTER 18 april 2011
Begin maart was het al aangekondigd: een erkenningsregeling die specifiek van toepassing is op schildersbedrijven die gespecialiseerd zijn in het restauratiewerk. De Restauratiebeurs, afgelopen weekend, was dé gelegenheid voor de start van de regeling.

 

Achterliggende gedachte van de regeling is de waarborg van kwaliteit van het werk aan en in monumenten. Kwaliteitsnormen voor ontwerp en uitvoering van restauratie zijn daar een onderdeel van. Voor de Stichting Restauratie Schildersbedrijven Nederland (SRSN) reden om een erkenningsregeling in het leven te roepen.

De erkenningseisen vallen uiteen in drie groepen: administratieve eisen, proceseisen en vaktechnische eisen die met een schilderschouw in de praktijk worden getoetst.

Om voor een erkenning in aanmerking te komen dient een bedrijf, naast de erkenningseisen, één of meerdere van de volgende schilderswerkzaamheden uit te voeren aan monumentale gebouwen:

- onderhoudsschilderwerk aan monumentale gebouwen

- restauratie of reconstructie van: hout- en marmerimitaties, polychromie, verguldingen, behang en wandbespanning (jute).

Zes restauratieschildersbedrijven hebben zich inmiddels aan de administratieve en praktijktoets onderworpen en hebben de erkenning in de wacht gesleept. Dit zijn Schildersbedrijf F. van Triest, Burgers Van der Wal, PZ Schilders, Wolters Restauratie & Decoratie, Cloïn Schilderwerken,en Decoratieve Schilderkunst Het geheim van de Smith.

De Stichting Restauratie Schildersbedrijven Nederland (SRSN) is in 2009 opgericht en behartigt de belangen van de restauratie- en decoratie schildersbedrijven in Nederland. Het secretariaat wordt sinds oktober 2010 gevoerd door Fosag, ondernemersorganisatie schilders-, onderhouds, metaalconserverings- en glasbranche.


Stuur dit bericht door Terug naar het overzicht

Schildersbedrijf Radstaat is een onderdeel van Wolters BV, wij werken onder andere voor: